19 дек. 2010 г., 01:30

Другата 

  Поэзия
844 1 3

Aз съм другата! Не мога да бъда тази!

Аз нося свобода и обреченост,

робство и копнеж!

Аз съм светлина и терзание,

бъдеще и свършеност!

Аз съм другата! Не мога да съм тази!

Аз съм небето, не покривът,

бурята, не въздухът,

изцелението,  не чумата!

Аз не съм пламъкът на огнището,

 а жарта на томителната страст!

Аз съм другата! Не мога да бъда тази!

Пред мен трябва чист да си!

Защото омàлно прониквам

до бездънието на съдбата ти.

Чета те до там, до дето едва ли ще стигнеш!

И сам се обричаш на своя избор!

Аз съм другата! Не мога да съм тази!

Аз съм природно бедствие,

извило се изненадващо!

Помитам всичко гнило и червиво

и оставям сам да се засява новият живот!

Аз съм другата! Не мога да съм тази!

Възкресявам и изсушавам!

Възкресявам живота, изсушавам сълзи.

Възкресявам мъглата, изсушавам плевелите!

Расти и отглеждай цветята с любов!

... Но мога да съм... другата тази!

Всичко в едно, стига да имаш

очи да ме видиш! Истински очи!...

Ако успееш да повдигнеш

Булото на Изида!...

 

 

© Жанета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??