20 февр. 2024 г., 08:56

Другата причина за снега 

  Поэзия » Любовная
178 6 7

ДРУГАТА ПРИЧИНА ЗА СНЕГА

 

Сякаш Бог е разгънал папируса звезден да пиша

и морето ме милва с молба да не тръгвам оттук.

Есента е любовна квартира и склад за въздишки,

В парка вятърът гони валма многоцветен памук.

 

И понеже умувахме сушата как да прогоним,

върху нас заваля опрощаващ, томителен, дъжд.

Скитах мокра и дирех спасителни здрави заслони,

а тъгата прошета градчето нашир и надлъж.

 

Ти си тръгваш. И то ми изглежда напълно логично.

Има край всяка приказка, даже да не е щастлив.

Най-прекрасният дар на живота е да си обичан,

ако е споделено – разбираш защо си бил жив.

 

Ала планове други съдбата чертае на тъмно

и защото престъпихме светия божий закон,

нека просто изтлеем в безкрая, преди да се съмне.

Беше кратко, красиво, неземно – почти като стон.

 

Стонът, който ще плъзне в мъгливата утрин над плажа

и ще метне връз пясъка свилен и сребърен шал.

Да оставим на зимата време, за да ви разкаже

как греховният свят се стиши – отведнъж побелял.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??