6 янв. 2019 г., 14:21

Другата в мен 

  Поэзия
958 2 3

Това аз ли съм, в счупеното огледало,

търся по-добра частица в мен,

и в мен е счупено пърченценце цяло,

питам се коя съм всеки ден!

 

Косите си руси, сресвам грижовно,

очите зелени с поглед учтив,

искат да светят от нещо любовно,

подчертани изискано с черен молив.

 

Добра, и лоша с красива обвивка,

а вътре е нищо, като чашата празна,

само една невинна усмивка,

която прикрива и става заразна!

 

Гледам небето, гледам звездите,

нима човек търси се в тях,

затварям очи и виждам мечтите,

усещам във мен детския смях!

 

Детето във мен е, ето ме чиста,

отварям очи и времето спря,

само спомен тъй лъчисти,

като слънце душата ми сгря!

 

 

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??