Върху пръстче на Мартинка
кацна мъничка калинка.
- Литни - каза Мартинка -
към красива градинка!
Намери си дружка,
дружка веселушка!
Да не си самичка
като тъжна птичка.
И аз бих долетяла,
с вас бих побръмчала.
Щяхме да сме трички -
като три сестрички.
Ех, крилца си нямам,
пътя не познавам,
а и много ще тъгува мама,
разбере ли, че ме няма.
© Иван Иванов Все права защищены