Думата може да бъде
най-нежното цвете,
и най-острия нож.
Любов и ненавист.
Позор или слава.
Свобода и окови.
Надежда, отчаяние.
Може да бъде
благослов и проклятие.
Стон и въздишка.
Най-хладния поглед,
или най-топлата ласка.
Обожание или безразличие.
Гняв – примирение.
Думата може да бъде
знойното лято
или ледена зима.
Пролетно утро
или есенен залез.
Слънце, звезди и луна.
Космос, планета,
светове непознати.
Утро и вечер.
Мрак, светлина.
Изгрев и залез.
Бряг и вода.
Заслон и стихия.
Думата може да бъде
полет и страх.
Съмнение, болка и стон.
Надежда – отчаяние.
Смелост, боязън.
Увереност, смях.
Възторг – отрицание.
Блян и реалност.
Може да бъде
орис, съдба,
жребий за щастие.
Утеха и скръб.
Рана сърдечна.
Мехлем и отрова.
Земна любов и небесен рай.
Думите, това са огледалният ни свят.
© Румяна Маринова Все права защищены