Mar 2, 2019, 9:34 PM

Думата 

  Poetry » Phylosophy
492 1 1

Думата може да бъде

най-нежното цвете,

и най-острия нож.

Любов и ненавист.

Позор или слава.

Свобода и окови.

Надежда, отчаяние.

Може да бъде

благослов и проклятие.

Стон и въздишка.

Най-хладния поглед,

или най-топлата ласка.

Обожание или безразличие.

Гняв – примирение.

 

Думата може да бъде

знойното лято

или ледена зима.

Пролетно утро

или есенен залез.

Слънце, звезди и луна.

Космос, планета,

светове непознати.

Утро и вечер.

Мрак, светлина.

Изгрев и залез.

Бряг и вода.

Заслон и стихия.

 

Думата може да бъде

полет и страх.

Съмнение, болка и стон.

Надежда – отчаяние.

Смелост, боязън.

Увереност, смях.

Възторг – отрицание.

Блян и реалност.

 

Може да бъде

орис, съдба,

жребий за щастие.

Утеха и скръб.

Рана сърдечна.

Мехлем и отрова.

Земна любов и небесен рай.

 

Думите, това са огледалният ни свят.

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, така е! Думата може да окрили човек и да полети, но една лоша дума може и да го нарани. Поздравления!
Random works
: ??:??