31 янв. 2016 г., 17:57

Думи за Човечеството 

  Поэзия » Философская
214 0 0

Думи за Човечеството

 

Върви човечеството
неспокойно,
през  революции

и тежки дни...
Оставя паметници
многобройни,
по върхове и
низини !

 

Духа да властва,

страстното му "Его",

и завистта,

с която се стреми

и злобата

спотайваща се в него

го карат

страстно

да се извиси!

 

О, тези качества

изглеждат лоши,

но тикат хората

напред и днес,

без тях човекът

 би стоял в галоши,

разплут във мързела

и без Прогрес



Така минава той

през вековете.
И  огъня
 на Прометей
 държи.
В борба със бурите
 и враговете,
"не загаси туй
 що не се гаси"
10.01.1975г. София


 

© Hristo Slavov Все права защищены

Парадоксално но факт!

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??