8 июл. 2014 г., 13:58  

Думичка Любов 

  Поэзия » Другая
408 0 2

Коя е дума тая
наречена "Любов"? -
Дори детето знае:
страна под син покров.

Тя майчица е свидна,
любимата жена.
Звезда, да я достигна,
в коси ти да сплета.

Любим отбор и стихче
на истински поет
и песничка на птиче,
и свирка на щурец.

Ливада окосена
и купа от сено,
сърна на лов спасена,
око на езерó.

Аз дълго ще наричам
нещата със "Любов".
Любов е да обичаш,
любов е тръбен зов

към всички мои братя,
към моите сестри:
във времето ни кратко
любов ще ни спаси!

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??