20 мар. 2022 г., 12:05  

Думите омайни 

  Поэзия » Любовная
272 0 0

Лесно е на думи да се вярва

Лесно е и понякога боли

Защото колкото и да не искаш

В душата ти забиват се като стрели

В началото са може би омайни

Само заблуждават те със сладкия си аромат

Но само за да плъзне в теб надежда

Като отрова, не като опиат

 заразява всичките ти сетива

мислиш си, че не е чак толкова опасно

Ала щом усетиш горчивият й вкус

Разбираш, че всяка дума е красива

Облечена в добре подправена лъжа

И падаш тихо на земята, съкрушен 

От думи.. парещо лъжовни

Разбит от чужда суета

И търсиш някъде парченца

Остатъци от твоята душа.

© Цони Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??