9 янв. 2007 г., 20:49

Душа 

  Поэзия
693 0 6
Душа


Обречена, родена за да страда,
забравена от всекиго -
Една.
Душа разкъсвана от вяра,
че ще свети
сред лепкавата тъмнина.
Осъдена да се пробуди първа,
и все тъй първа да умре,
да търси смисъла,
да бъде
зора и падаща звезда.
Отречена или приета,
прозрачно бяла
обич,
храм
за всички хора,
открили в себе си.
Душа.
Една,
която вечно ще ги води,
напред,
с всемирна доброта.

© Бетелгейзе Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??