9 февр. 2017 г., 23:02

Душата е главната задача 

  Поэзия
426 1 1

Господи, защо ти е брада?
Моята душа от гняв влакнясва.
Няма нужда тя от очила.
Космолици, днес са и опасност.

 

Всички терористи са с бради.
Мода явно, но кому е нужна?
Смелостта ми, Господи, прости,
северняк съм, но кръвта е южна.

 

И на север стават чудеса.
Ден-година с рентата си храни.
Изнемогата е вид брада,
но бръснарят е на кални бани.

 

Господи, вземи се избръсни.
Теб поне бръснар не ти е нужен.
Окосмяват земните ни дни.
Теб подобният е смазан и спаружен.

 

Покажи си чистото лице.
От брадати идва ми да плача.
Кой в брадата смисъл ще съзре,
щом душа е главната задача?

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Оригинален и замислящ стих! Поздравления!
Предложения
: ??:??