5 июн. 2023 г., 06:29

Душата на човека е Вселена 

  Поэзия
184 3 2

ДУШАТА НА ЧОВЕКА Е ВСЕЛЕНА

 

... живея между радост и тревога,

несбъднати надежди и мечти –

дали с това, което знам – и мога,

душата ми един ден ще лети?

 

Или ще си я кътам до премала.

Доде съм жив, ще питам с малко страх

в душата черна – и в душата бяла? –

в коя от тях най-истински живях.

 

Дали ще я раздам на стих по изгрев?

Или ще скита – безпризорно псе? –

протегнатата ваша длан да близне

със обич на попътното шосе.

 

Със мозък – от стихиите отнесен,

приличах на Вселенски идиот.

Раздадох се на стих, сълза и песен.

И ще немея – в другия Живот.

 

И в песничката моя споделена

дано при вас един ден долети?

Душата на Човека е Вселена

от Обич, от Надежди и Мечти.

 

31 май 2023 г.

гр. Варна, 19, 15 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??