25 июн. 2014 г., 21:42

Душата птица 

  Поэзия » Другая
865 0 2

            Душата птица

 

 

Сравняват душата със птица поетите,

как иска да литне тя в небесата.

Наистина, колко са прави поетите,

но птица в клетка е днес душата.

 

Мълчалива, тревожна и сгушена,

как искате нежна песен тя да запее?

Свита, проскубана и омърлушена,

тя за свобода и простори копнее.

 

Наричат клетката демократична,

че уж са променили се тук времената,

но се оказва жестока измама оптична,

на глад и жажда обрекоха душата.

 

На хора птичи диригентът е гарга,

с полицейска палка тя дирижира

и вместо оратория, звучи чалга,

културата, брате, тука умира.

 

Но птича песен вечно ще има,

щом с малко вода и трошички,

пролет и лято, есен и зима,

поетите хранят нашите птички!

© Марин Маринов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??