Душата! Нежна, ефирна, красива,
в телата наши светлина разстила
и любовта в палитра свежа я прелива,
и щастие около себе си събира!
Частица безценна от нашия отец,
вдъхнал я със животворния ветрец
и короновал плът човешка, с венец
от радост и тъга, от мисъл на мъдрец!
Душата! Вечна, като синева е необятна,
даряваща безмерно топлината лятна
и сила необикновена, тъй приятна,
за всички хора тя е благодатна!
© Галина Все права защищены
Прекрасен стих!!!