16.09.2007 г., 23:36 ч.

Душата в нас 

  Поезия
559 0 4
   

Душата! Нежна, ефирна, красива,

в телата наши светлина разстила

и любовта в палитра свежа я прелива,

и щастие около себе си събира!


Частица безценна от нашия отец,

вдъхнал я със животворния ветрец

и короновал плът човешка, с венец

от радост и тъга, от мисъл на мъдрец!


Душата! Вечна, като синева е необятна,

даряваща  безмерно топлината лятна

и  сила необикновена, тъй приятна,

за всички  хора тя е благодатна!

© Галина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??