15 дек. 2016 г., 18:03  

Душевна слепота 

  Поэзия
603 0 12

Един слепец проклинал тъмнината

и всеки ден посрещал разгневен!

Оплаквал се от всичко на земята,

не знаел, че е в своят собствен плен!

 

Но на света се зародила светлината

дошла да сложи край на всеки плен!

На бедния да върне топлината,

на скитника - красивият нов ден!

 

Не мрак в очите, а в душата!

Слепецът си останал в тъмнина!

От гордост той подминал светлината -

до днес оплаква своята съдба!

 

 

"Светлината дойде на света и човеците обикнаха тъмнината повече от Светлината, защото делата им бяха зли."   / Йоан 3:19 /

 

 

© Руми Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??