Два живота
Един е живота на тази земя,
а пилеем дните си ден след ден.
Живей го човече така че да оставиш следа,
бъди различен, борбен, мечтател необикновен.
А всъщност два живота имаш ти,
втория започва когато осъзнаеш,
че той е единствен, бори се за своите мечти.
Живей живота си като за последно, да знаеш.
А старият часовник си тиктака на стената,
безмилостно отброява твоите житейски дни.
Живей умно и спокойно, отпусни си душата,
с усмивка и вяра трудности и неволи победи.
Ще мине време и твоята душа ще отлети,
високо в небето и по-близо до Бога.
Но тук ще останат твойте деца, твойте следи,
живей го сега живота, не казвай , не мога!
© Валентин Миленов Все права защищены