18 апр. 2012 г., 19:46

Два остри камъка 

  Поэзия » Философская
2456 0 11

Два остри камъка

                             Два остри камъка брашно не мелят.
                                                              (народна мъдрост)

Два остри камъка са единици
с особени математични свойства-
сами и плюс безкрайност ще изпишат,
при сбор с подобен ще си пишат двойка.

Два остри камъка в едно не бива-
събрани ни постеля са, ни покрив.
В легло за двама само си убиват,
а горе и  без дъжд ще им е мокро.

Два остри камъка в едно ще чупят
хомоти, ще разтурят цели къщи,
в небе и сред море ще правят дупка,
крила ще свалят, лодки ще обръщат...

Два остри камъка брашно не мелят!
Сберат ли се в едно, ще е напусто-
един на друг в най-твърдото ще мерят,
уцелят ли го-рой искри ще пуска.

Два остри камъка в съюз не влизат-
от тях не чакай ни брашно, ни плява.
Но с всеки миг на  кремъчната близост
 ще има Огън!
                         За да бъде Хляба...

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??