Любовта ни дава без да взима –
без край в душите ни витае
и е сила тя, неугасима,
над която всеки все гадае,
щом открил е съществото сродно,
за да ходи в пътека драга,
че любовното е благородно
и събужда то усмивка блага,
а животът е любим за двама-
за мъжа и за жена почтена,
правеща така, че като дама,
на мъжа душата е смирена.
-Двамата с тебе сме създали
любовта, достойна за похвали.
© Валери Рибаров Все права защищены