15 янв. 2008 г., 11:56

Две 

  Поэзия » Любовная
468 0 9

От теб си тръгвам и проклинам.

В очите взираш се напразно -

оттам умора и тревога блика.

Сълзи очакваш... ала не.

Отдавна свикнах с мисълта за две.

Пречупих гордост.

Преглъщах дългите ти паузи.

Да бъда втората приех.

А ти за малко вярваше, че стига

да ме дариш с усмивка

и после... пак на две.

На прага на самотния ми вопъл

кънтят във мен изчезващите стъпки.

Вървиш ти гордо и си знаеш,

че ще си проклет от устни две.

За теб след време ще си спомням.

Не се забравят любими някога очи.

И ще надничаш пак през прага ми.

И пак ще молиш за любов... на две.


Таня Кирилова
14.01.2008г.                               

© Таня Кирилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??