12 мар. 2011 г., 17:34

Две жени 

  Поэзия » Любовная
487 0 3

 

       Две  жени

 

 

 

 

 

Две жени –  две вселени,

наглед  не толкова различни,

но колко тайни там са спотаени

зад  думи   и жестове привични...

 

 

Едната - бряг в  тихото   море

и  почивка  сладка   в  скут,

другата - в океана  страховит зове,

омайва и  в душата  всява смут.

 

 

Ти Харибда, тя е  Сцила -

две скали в бурното море

и  една могъща  сила 

към  тях повелява  и зове.

 

 

 

Бури с  нежни   имена 

старата ми  лодка клатят...

Всичко е измислено от  теб, жена,

дори мига, в  който на дъното ме пратят.

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??