Две очи в небето светло гледат,
проследяват с поглед златните лъчи.
Две очи сълзите си преглъщат
и тъгата им отдалеч личи.
Две очи на усмивка се надяват,
не спират да потъват те в мечти.
Две очи примигват замечтано
и да не плачат успяват те – почти.
Две очи престанаха да светят -
мрак обгърна ги свирепо!
Две очи в сън дълбок заспаха
и престанаха да гледат те небето.
© Галя Али Все права защищены