3 окт. 2023 г., 16:29

Две рози 

  Поэзия » Философская, Гражданская
132 1 1

                                        Две рози

 

 

Две красиви мили момичета,

греят усмивките на техните лица.

Две сестри, на пролетта кокичета,

две красиви рози на майката земя!

 

Те пеят сега, закърмени с песента,

продължават по примера на рода.

Песни народни те изпълняват от душа,

излезли от народа и остават в сърца!

 

Пеят и танцуват хванали се за ръка,

на хора' български, приглася им гайдата.

Облечени в народна носия от някога,

славят българщината, стоплят сърца!

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??