3.10.2023 г., 16:29 ч.

Две рози 

  Поезия » Философска, Гражданска
131 1 1

                                        Две рози

 

 

Две красиви мили момичета,

греят усмивките на техните лица.

Две сестри, на пролетта кокичета,

две красиви рози на майката земя!

 

Те пеят сега, закърмени с песента,

продължават по примера на рода.

Песни народни те изпълняват от душа,

излезли от народа и остават в сърца!

 

Пеят и танцуват хванали се за ръка,

на хора' български, приглася им гайдата.

Облечени в народна носия от някога,

славят българщината, стоплят сърца!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??