25 сент. 2013 г., 16:02

Дядо Петко 

  Поэзия » Гражданская
501 1 3

(Потресен и преогорчен от поредната
сатанинска жестокост, сторена на един
български сиромах от зли мародери)


Дядо Петко! Сънувай лъчи!
Потърси от небето утеха!
Зли човеци с кръвнишки очи
десет лева нощеска ти взеха.


В тази долна и зла махала
не остана добро за човека.
Теглил зорлем безброй теглила,
пропътува до ада пътека.


Да ти счупят горките ребра.
Като псе да те сритат в побоя...
Що за ужас на теб се събра
дядо Петко в съдбата ти твоя?


За душата ти в мене горчи
черна болка... Не се и преглъща!
Трай сърце! И скръбта премълчи!
Всичко някъде - някак се връща!


Зверовете излизат на лов.
Млади, стари... Бесът не подбира!
Но ще паднат в дълбокия ров,
покосени от остра секира.


Дядо Петко! Сълза избърши,
даже друга след нея да блика.
Бог дано твоя дух утеши,
миг преди да те горе извика...


Десет лева са страшна цена
и насилникът с нея пропада,
да изплаща жестока злина
в най-горещия огън на ада...


(Бакърена паничка)


Печалната новина можете да прочетете,
като последвате долния линк!


http://www.blitz.bg/news/article/223967

© Ясен Ведрин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Тъжна, почти ежедневна картинка в родната Добруджа...
  • Благодаря Ви, Виолета!
  • Лошо и страшно се случва на все по-вече въсрастни и самотни хора.Дано виновниците си понесат наказанието.Жалко е,че тпудно се намират.А пострадалите не винаги са в състояние да се защитят!"...Бесът не подбира!"... И темата е много разтеглива и...
Предложения
: ??:??