6 мая 2015 г., 21:59

Дъгата многоцветна 

  Поэзия » Философская
360 0 1

  ДЪГАТА  МНОГОЦВЕТНА

 

В окъпаното Синьо,

Дъгата се преметна

И като панделка

 го украси...

И свърза двата края

тая осмоцветка,

отърсвайки от влагата

коси.

 

Захласнат бях и аз

в   дъгата многоцветна,

останала у мен

 от мойте детски дни,

за нея вярвах

 винаги,  конкретно,

че минеш ли под нея

пола сменяш ти!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Интересно и ведро стихотворение, което и мене върна в далечното ми детство. Поздрав и хубав ден!
Предложения
: ??:??