ДЪГАТА МНОГОЦВЕТНА
В окъпаното Синьо,
Дъгата се преметна
И като панделка
го украси...
И свърза двата края
тая осмоцветка,
отърсвайки от влагата
коси.
Захласнат бях и аз
в дъгата многоцветна,
останала у мен
от мойте детски дни,
за нея вярвах
винаги, конкретно,
че минеш ли под нея
пола сменяш ти!
© Христо Славов All rights reserved.