2 авг. 2023 г., 17:37

Дъхът на любовта 

  Поэзия » Любовная
332 0 1

След всичките, преминали любови,

последна ти пристъпваш с благослов

и казваш, че на всичко си готова,

защото си изстрадана любов.

Не си високомерна и себична,

не искаш и не лъжеш, не горчиш,

добра си, опрощаващо-критична,

стаила мъдрост в топлите очи.

Измина много път, за да се срещнем,

болеше те от подлост и лъжи,

наивна беше, в болката грешеше,

но продължи по-силна от преди.

И най-накрая все пак ни намери,

не вярвах, че се случват чудеса,

пораснали, поостарели,

със поопърпани крила,

но съхранили детската усмивка

и чистите си, истински сърца,

два гълъба, които до поискване

очаквахме дъха на любовта.

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря за оценката! Това е част от предстоящата ми стихосбирка "Нарича се любов".
Предложения
: ??:??