След всичките, преминали любови,
последна ти пристъпваш с благослов
и казваш, че на всичко си готова,
защото си изстрадана любов.
Не си високомерна и себична,
не искаш и не лъжеш, не горчиш,
добра си, опрощаващо-критична,
стаила мъдрост в топлите очи.
Измина много път, за да се срещнем,
болеше те от подлост и лъжи,
наивна беше, в болката грешеше,
но продължи по-силна от преди.
И най-накрая все пак ни намери,
не вярвах, че се случват чудеса,
пораснали, поостарели,
със поопърпани крила,
но съхранили детската усмивка
и чистите си, истински сърца,
два гълъба, които до поискване
очаквахме дъха на любовта.
© Даниела Атанасова Всички права запазени