Мрачен и дъждовен
Никулден...
Рибарят хвърля въдицата
и хваща
Надеждата,
че може да има
улов за трапезата...
А може би
трябва да я пусне
вечната
Надежда,
за да може да хване
риба...
С вярата,
че ще успее
някак по-лесно
се живее...
© Людмила Данова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Надеждата е следствие от навика - смъртоносна инерция да запазиш старото. Убий надеждата »