Dec 6, 2023, 11:58 AM

Дъждовен Никулден 

  Poetry
189 2 3

Мрачен и дъждовен 
Никулден... 
Рибарят хвърля въдицата 
и хваща 
Надеждата, 
че може да има
улов за трапезата... 
А може би
трябва да я пусне
вечната 
Надежда, 
за да може да хване
риба... 
С вярата, 
че ще успее
някак по-лесно 
се живее... 

 

© Людмила Данова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??