16 окт. 2021 г., 13:34

Дъждовна дреха 

  Поэзия
287 4 9

Обличам се в дъждовна топла дреха,

звънчетата на капките ми пеят,

макар че слънчевия ден ми взеха,

в симфония се сбъднаха на кея,

 

прелитат над морето като птички

от водноприказливата порода,

прегръщат ме и ме целуват всички,

дъждовно щастие в сърцето водят.

 

Дъждът и слънцето са ми любими,

макар че никак, хич не си приличат,

но мисля прилика едничка имат,

защото откровено ме обичат.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??