5 мая 2016 г., 21:46

Дъждовно 

  Поэзия
681 0 2

                                                                (Между Великден и Гергьовден)

 

                                         Навън отново се спусна завеса

                                         от облаци, мъгла и мрак,

                                         И някак тягостно е на сърцето,

                                         какво ли ни очаква пак?

 

                                         Земята в месец май е зажадняла,

                                         съсухрена, обезводнена-изпраща и небето знак.

                                         Макар навсякъде да е запролетено,

                                         тя чака дълго, дълго своя дъждопад.

 

                                         А птиците настръхнали се молят,

                                         гнездата да опазят, те не спят!

                                         Очакват своя термин за ново поколение,

                                         и облаците тъмни,заплаха са за тях.

 

                                         Часът настъпи-плисна се дъждът,

                                         следпразнично, велико-буреносно!

                                         Студено,мрачно е за месец май навън

                                         и хората се свиха пак на сухо и на топло.

 

                                         В очакване на празника Гергьовден, 

                                         се  сещам за народното поверие.

                                         Че всяка капка дъжд е златна,

                                         то вдъхва и насажда в мен доверие.

 

                                         За утрешния ден, че ще е по-добър от днес,

                                         животът посивял отново ще се възроди!

                                         След всеки дъжд светкавичен и буреносен

                                         по-ясно, топло ще изгрява слънцето-нали?...

                                        

                                                      5-ти май-2016год.

                                       

                                      

                                       

                                        

                       

 

 

                                         

 

                                         

 

                                  

                                   

© Виолета Минчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря,Руми!Честит Гергьовден!
  • Виолета, пожелавам ти много усмивки и слънце!
    Поздрав за стихотворението!
Предложения
: ??:??