Държавата ни гние
и затова виновни сте вие.
Вий, които на златний стол седите
и безброй безмислици редите.
За народа сте се били грижили
и неговите мъки жалили...
Стига! Стига! Вече е банално...
Бездушници сте, знам ви идеално!
Но аз обичам своята родина,
не вас, крадци ужасни,
не вас, лъжци омайни...
А всичко, що е в небесата,
и остарялата кръв по земята...
Но няма по-голяма награда...
Да видя народа
да се бунтува,
с пряпорец в ръка,
на никого да не слугува!
Държавата гние,
проблемът сте вие!
Но идва гневът на новотото време
и краят на нашето бреме.
© Ел Все права защищены