"Държавни Роби"
Защо ли плащаме данъци в тази държава,
след като тя нищо не ни дава.
Ограбват ни чиновници, които нищо не правят
и с бумащина по нервите ни тропат.
Измислят разни правила, закони, параграфи
и дебнат кой, къде и как ще сгафи.
А после следват такси, обири и глоби -
така ни превръщат в държавни роби.
А полицаите и чиновниците с пагони
са най-големите наши рекетьори
и вместо ред и сигурност да има -
с мафията вече са комбина и дружина.
Какво да кажем за съдилищата наши -
те сраснали са с днешните апаши.
И вместо законност да следват и защитават -
престъпниците освобождават и нас ни подиграват.
Защо плащаме данъци, вече знаем!
Защо ли продължаваме още да нехаем?
Да храним тези търтеи отровни,
а те да стават все по-алчни, злобни.
24 февруари 2010г.
© Георги Алексов Все права защищены