5 дек. 2017 г., 23:50

Дървено сърце 

  Поэзия
415 2 4

Дървено сърце

 

Замислям се, дали да не изпрося
от стария Буо, едно сърце.
Че мойто, от любов се поизноси
и ето ме – със вързани ръце.

 

Тъй както след молбите му безспир,
издялка той сърце на своя син,
аз искам мойто да е от чемшир,
за да не пламна като Арлекин.

 

Ще го поставя във душата си, корава.
Доволна ще съм, че ще е изкуствено.
Така ще бъда със душа по-здрава.
И с дървено сърце. Съвсем безчувствено.

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??