11 авг. 2009 г., 00:25

Дървото на живота 

  Поэзия » Философская
1111 0 1

Дървото на живота

 

Ще кажа, ако трябва да съм реалист,

че дървото на живота капе лист по лист!
Не ще го застигне естествена смърт,

а ще го изкорени някой дядо дърт!

Господ живота и смъртта ни е дал,

а с какво право го отнемаме ние – няма смисъл и морал!

Всеки от нас се мисли за вечен,

но как ще е, като не е човечен!
Кой наричаме животно ние –

онези, които пасат, или онзи, който вие?
Но в крайна сметка кой животното е тука,

кой наранява и убива, а после вика „Скука!”?

И така животът свършва недовършен,

до дървото на живота лежи нов клон откършен!

Не се ли оказва човекът животно, а животното – човек?

Още колко остава? Година или век?

Замислете се сега вие !

 Истината не бива да се крие!

© Нощна Сянка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??