Дървото на живота
(Битие 2:22 ,2:16 , 3:22-24)
Щом Бог създал от кал човека
и в рая Си го настанил,
заръка строга и нелека
да спазва му разпоредил.
С дървото - казал - на живота
не си засищай ти глада!
На знанието от дървото
не вкусвай никога плода!
Заръката му нарушила
Жената (Ева, не Лилит)
и знанието днес е сила,
а раят вече - само мит.
Дървото на живота здрави
и вечни чрез плода си скъп
е можело да ни направи.
Бих бил безсмъртен, ала тъп.
Извън Едем тъпаци много
са се родили до сега,
но само смъртни, слава Богу,
и по-добре, че е така.
© Красимир Тенев Все права защищены
"никой не се ражда научен." Нямах намерение да обидя никого. Без оглед на половата принадлежност, ако някои се самоопределят като тъпаци това вече е друго...
Усещането за вкус е индивидуално. То зависи от сензитивността, от вкусовите рецептори... Разбира се и от тяхното отсъствие.