Е най-после, свърши се със тоз дванадесети клас!
Дванадесет години все се учим уж,
ама пък таз последната все едно са всичките над нас .
Като почнеш: изпити, матури и всички искат да ни правят туш.
Но не е важното, че свършва, той края
минава бързо като малко междучасие,
а това, че той вместо точка слага запетая,
независимо от твоето съгласие.
И през всички тез години, същината бе
да запомниш туй на що учеха те те
и не толкова корени, деления и умножения,
а това, що бе отговора на житейските ти уравнения.
И това което ти във тях откри,
а именно .. самият ти,
такъв какъвто си!
© Зами Слисев Все права защищены