6 мар. 2024 г., 15:20

*** 

  Поэзия » Философская
139 2 2

Когато ти не търсиш мъдростта,
дори без път тя ще открие тебе,
за нея той дори не е потребен,
сълзите ти в нозете ѝ блестят

и осветяват дирята едва,
трошици от душата ти. Незрима,
тя знае, че те няма, но те има,
посока не е нужна ни слова.

Върба ще стане в тихата река
и вместо теб ще пее и ще плаче,
а съмне ли веднъж, дървосекачи
ще я отрежат. Просто хей така...

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??