29 авг. 2015 г., 19:22

Един 

  Поэзия » Другая
280 0 0

Един бездомник си говори,

самотен в хорската тълпа.

Поглежда стреснато нагоре,

въобще нехае за света.

 

Светът не го и забелязва.

Фучи животът с мръсна газ.

Той крие в скъсаната пазва

съкровище – намерен фас.

 

И разговаря със звездите.

Разказва им безброй неща.

Разбира тайните им скрити.

Единствен дом му е нощта.

 

А сутрин мие се с росата

и тръгва гладен и свободен,

презрял напълно суетата

от вещите да си заробен.

 

Със Дявола не сключва сделки

и добротата си не крие.

Натясно в грозните панелки

бездомници сме всъщност ние.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??