ЕДИН ПАКЕТ ЕГИПЕТСКА КЪНА
Понеже ти си хубава Жена,
и аз – освен ако не ме застрелят,
с един пакет египетска къна
при теб ще дойда някоя неделя.
Не съм от коафьорите със стаж –
като ги гледам, те са жива мъка! –
ще пийна две-три бири за кураж
и сетне ще подхвана майсторлъка.
Със две лъжици супени оцет –
и коренчета три от карамфила,
в джезвето – със бъркалката за мед
сместа за теб ще кипна с всичка сила.
Подготвен съм, направо съм фарси! –
дори си нося четка с рехав косъм.
И ще разстеля твоите коси –
и косъмче по косъм ще къносам.
Ще бъдеш много хубава – като,
какво като? – направо горска фея!
В съня ми – с цвят на есенно листо –
косиците ти да се ветролеят.
Когато пролет пукне през април,
ще идем на екскурзия в Египет –
ще ти се радвам като крокодил,
изплувал от реката Нил на припек.
© Валери Станков Все права защищены