1.09.2024 г., 7:11 ч.

Един пакет египетска къна 

  Поезия » Любовна
76 3 3

ЕДИН ПАКЕТ ЕГИПЕТСКА КЪНА

 

Понеже ти си хубава Жена,

и аз – освен ако не ме застрелят,

с един пакет египетска къна

при теб ще дойда някоя неделя.

 

Не съм от коафьорите със стаж –

като ги гледам, те са жива мъка! –

ще пийна две-три бири за кураж

и сетне ще подхвана майсторлъка.

 

Със две лъжици супени оцет –

и коренчета три от карамфила,

в джезвето – със бъркалката за мед

сместа за теб ще кипна с всичка сила.

 

Подготвен съм, направо съм фарси! –

дори си нося четка с рехав косъм.

И ще разстеля твоите коси –

и косъмче по косъм ще къносам.

 

Ще бъдеш много хубава – като,

какво като? – направо горска фея!

В съня ми – с цвят на есенно листо –

косиците ти да се ветролеят.

 

Когато пролет пукне през април,

ще идем на екскурзия в Египет –

ще ти се радвам като крокодил,

изплувал от реката Нил на припек.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??