18 дек. 2023 г., 11:05

Един печален идиот 

  Поэзия
151 3 5

ЕДИН ПЕЧАЛЕН ИДИОТ

 

... не много умен, не и много прост,

без бялото букетче зимни рози,

във Фейса всяка заран съм ви гост

с нелепите си стихове и прози,

от мен светът направо пропищя,

и с възгласите: – Да живей Поета! –

дори на село – в крайните къщя,

заради мен прекараха си NET-а,

във чудо се видяха с мене в МОН,

та, влязох и в учебните програми,

страхувам се да включа тринитрон! –

особено във време за реклами,

и мама даже снощи ме призна:

– Ти, – вика, – напоследък се побърка! –

и за светец, огрян от светлина,

канонизира ме Светата църква,

а аз записвам своя тъп живот,

простете ми? – ако това ви дразни.

 

Поет ли? Не. Печален идиот,

за който просто всеки ден е празник.

 

18 декемврий 2015 г.

гр. Варна, 12, 20 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??