12 июн. 2023 г., 19:43  

Eдин пропуснат миг 

  Поэзия
143 3 5

ЕДИН ПРОПУСНАТ МИГ

 

... навярно – в себе си вглъбен, пропускам мигове красиви? –

да зърна – в роклица от лен, Жена, развяла светли гриви,

хлапето, вързало с канап хвърчилце, литнало над парка,

клошаря, който – сам и слаб, тъй мило проси си цигарка,

и старчето, що сладко спи на пейката – и си похърква,

 

врабчето в старите липи край стихналата градска църква,

момиченцата в моя двор, които скачат пак на ластик,

и – черни ангелчета в хор – щурците в млъкналите храсти.

Доде на български език мълча – над биричката с чипса,

ако пропусна някой миг, светът ужасно ще ми липсва.

 

12 юний 2023 г.

гр. Варна, 19, 10 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??