26 февр. 2024 г., 19:12

Eдин Рамбо в София 

  Поэзия » Любовная
216 2 4

ЕДИН РАМБО В СОФИЯ

Понеже съм отвсякъде бат Рамбо! –
мъжественост и чар, пък и финес,
във София – със бързия през Ямбол,
домъкнах се при тебе, Влад
e, днес.

С кондукторчето станахме си гъсти! –
почерпих го със печен слънчоглед.
И то край мен минаваше на пръсти,
дори не ми поиска и билет.

Туй БДЖ направо ме изкорми! –
ни биричка, ни сандвич, ни кафе.
Дори меле не смогнах да заформим –
в купето – само старци от ОФ.

Край Ихтиман ли беше, в Пазарджик ли,
убий ме, но не помня точно де? –
щом влакът из полетата зацикли,
ми хрумна нов сценарий – за 3 D!

И си представих как ще те отмъкна
през полицаи – цял кордон! – от БОП.
А после – в някоя софийска църква –
ще ни венчае отчето – до гроб!

Щом работата свършим върху филма,
с бат Арни, Джейсън Стейтъм, Долф и Чък,
кафе ще те почерпя, ще те милна! –
и ще си пийнем бира с шам фъстък.

И казах си – ще бъда твой forever! –
заклех се върху камък на фън шуй.
За тебе ще взривя дори ДЕКВР! –
и да се готви АЕЦ „Козлодуй”!

Накъсах ти цветя на гара „Изток” –
в един букет несръчно ти ги свих.
Не автограф! – на бялата ти ризка
аз ще оставя този светъл стих!

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??