Един рибар тюлена два убил.
И след това, когато се удавил
и пред съда небесен се изправил,
очаквал, за греха му "за награда",
че Свети Петър ще го прати в ада.
Но Свети Петър го успокоил:
- С това, че два тюлена си убил,
ти десет тона риба си спасил.
И мястото ти, затова, е в рая!
*
Добро ли или зло си сътворил,
това не ти, а само Бог го знае.
© Ангел Чортов Все права защищены