Един въпрос
Един въпрос във мен напира,
защо случи се така?
Не спирам аз да търся
причина за теб, за мен, за любовта!
Кога огледалото се счупи
и раздалечиха се нашите сърца.
И всеки сам огънче да търси
във тоя пуста тъмнина.
Нима не бяхме тъй щастливи,
потънали в копнеж, мечти…
И неволите посрещахме
със гордо вдигнати глави.
Защо ние оглушахме
за детски смях, игри,
нима това не бяха
нашите мечти!
И плача пак сама във тъмнината,
загубила любов, мечти…
И питам се от тук нататък
живота как ще продължи.
Но, уви, отговор не идва,
дали ще срещна утринни лъчи,
дали ще гледам към звездите,
изпълнена с мечти…
Един въпрос във мен напира,
разкъсва ме, боли.
И преобърнала бих земното кълбо,
за да разбера защо, защо, защо!
© Радостина Тодорова Все права защищены
Не питай защо се изплъзват мечтите!
Не питай защо не замръзват сълзите!
Не питай защо сняг вали от звездите!
Попитай защо днес убиваш деня.
Попитай защо не изчезва съня.
Попитай защо черен виждаш света.
Направи си коктейл с вкус на днешния ден
спомен топъл сложи от отминал рефрен
с нежен изгрев го украси на деня нероден