Понякога сме гневните Балканци.
Понякога преливаме от милост.
Завиждаме си, режем си "квитанции”.
А в друг момент сме обич и закрила.
Понякога се целим с тежки думи.
След жежката атака сме унили.
Разкайваме се. Жарко е в главата.
Готови сме да изречем - прости ми.
Понякога кипим до невъзможност.
След само миг се каем в блага кротост.
Единствени сме и в това, че можем...
с приятеля на гръб, да минем пропаст...
© Людмила Билярска Все права защищены