8 янв. 2008 г., 09:21

Единственна 

  Поэзия
728 0 4

Единствена като призрак, през зора от спомени пътувам

                       На надеждата сълзата с радост да прегърна.

                       Очакване ли...?

                       Ненаситна завист ли...?

                       И да бягам, нямам сили да откривам.

                       Единствена, възвишена…

                       и някак тайно спотаена,

                       надничам в утрото на минали през мен  стихии.

                       Прегръщам спомени в окови и зад зид зазиждани.

                       С отронен вик и дъх на вяла нежност

                       като с миг от вечност се покривам.

                       Но няма връщане, разбирам.

                       И пак единствена, злокобна...

                       Свойта ледена усмивка на вживяна мъдрост,

                       но на никого ненужна, преоткривам.

                       И съм не по-малко и не повече,

                       но с дъх от тебе съживявана

                       и върху камък,

                       с устни вдъхновявана.                      

                      Таня Кирилова

                            

© Таня Кирилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Надничам в утрото...
    Прегръщам спомени...и съм...
    Силно!Истинско!Поздравявам те,мила Таня!!!Сърдечно!!!
  • "И съм не по-малко и не повече,

    но с дъх от тебе съживявана

    и върху камък,

    с устни вдъхновявана."
    Поздравявам те!
  • Хубаво, много хубаво!
    с обич, Таня.
  • Да, Таня!!!Истинско е и дълбоко!!Поздравявам те!!!
Предложения
: ??:??